A Baraka mögött egy rendkívűl elhivatott, professzionális csapat áll nap mint nap, hogy vendégeinknek kivétel nélkül a legmagasabb szintű gasztronómiai élményben legyen / lehessen részük. Ez a szoros, közös munka emeli ki igazán a Barakát Budapest éttermei közül. |
Leora and David Seboek | Restauranteur, Baker | |
A Baraka az első gyermekünk, amely végtelenül sokat változott és nőtt az idők során, így vált a város első, minőségi, kortárs étterméből a Budapesti gasztrószcéna egyik legemblematikusabb pontjává. A Baraka egy különleges eszköz Leora számára, amelyen keresztül tükröződik a design iránt való elhivatottsága, miközben a kevesebb több elvét képviselve, kizárólag természetes anyagok és izgalmas kombinációk játéka jellemzik az étterem enteriőrét. David a kenyérsütés és cukrászat mesterségét tökéletesítette Manhattanben és a franciaországi Loire-völgyben, ahol az évek során kitanulta a szakmát. Tudását kezdetek óta kamatoztatja az étteremben lehengerlő, kézműves kenyereket készítve nap mint nap. Otthonukban három gyönyörű gyermeket nevelnek multinacionális szellemiségükben: Ethan-t, Jonathan-t és Gabrielle-t. |
Leora and David Seboek |
Restauranteur, Baker |
A Baraka az első gyermekünk, amely végtelenül sokat változott és nőtt az idők során, így vált a város első, minőségi, kortárs étterméből a Budapesti gasztrószcéna egyik legemblematikusabb pontjává. A Baraka egy különleges eszköz Leora számára, amelyen keresztül tükröződik a design iránt való elhivatottsága, miközben a kevesebb több elvét képviselve, kizárólag természetes anyagok és izgalmas kombinációk játéka jellemzik az étterem enteriőrét. David a kenyérsütés és cukrászat mesterségét tökéletesítette Manhattanben és a franciaországi Loire-völgyben, ahol az évek során kitanulta a szakmát. Tudását kezdetek óta kamatoztatja az étteremben lehengerlő, kézműves kenyereket készítve nap mint nap. Otthonukban három gyönyörű gyermeket nevelnek multinacionális szellemiségükben: Ethan-t, Jonathan-t és Gabrielle-t. |
Besenyei Balázs, Sous Chef | Sous Chef | |
Balázs a közgazdász tanulmányai végeztével a szenvedélyét választotta hivatássá. A szakács élet sok ajtót nyitott számára olyan helyekre, amelyet gyermekként sosem gondolt volna. Két évet dolgozott Skóciában ahonnan remek tapasztalatokkal érkezett haza, hogy ezeket erősítve dolgozzon André Bicalho séf szárnyai alatt. Izgatottan várjuk, hogy az elhivatottsága és lelkesedése merre viszi útján. Biztosak vagyunk benne, hogy a jövőben a magyar gasztronómia meghatározó alakjává válhat. |
Besenyei Balázs, Sous Chef |
Sous Chef |
Balázs a közgazdász tanulmányai végeztével a szenvedélyét választotta hivatássá. A szakács élet sok ajtót nyitott számára olyan helyekre, amelyet gyermekként sosem gondolt volna. Két évet dolgozott Skóciában ahonnan remek tapasztalatokkal érkezett haza, hogy ezeket erősítve dolgozzon André Bicalho séf szárnyai alatt. Izgatottan várjuk, hogy az elhivatottsága és lelkesedése merre viszi útján. Biztosak vagyunk benne, hogy a jövőben a magyar gasztronómia meghatározó alakjává válhat. |
Kovács Kornél, Floor Manager | ||
Kornél a középiskolai tanulmányai során találkozott a vendéglátás világával, amibe véletlenül csöppent bele egy barátján keresztül, akinek a szülei egy kis családi éttermet vezettek. Alkalmanként besegített náluk, majd beleszeretett a szakmába, és úgy döntött, hogy egyetem helyett ezt az utat járja végig. Az első években helyi éttermekben dolgozva tanulta meg az alapokat, de nemzetközi színtéren is szerette volna továbbfejleszteni szakmai tudását, így az Egyesült Királyságba költözött. Angliai évei alatt a ranglétra fokait bejárva számos díjnyertes és Michelin csillagos fine dining étteremben állta meg a helyét menedzseri pozíciókban. A legnagyobb szakmai sikerének az Oliver Awards Best Service díjat tartja, amit zsinórban 4 éven keresztül nyert meg a csapatával. A motivációja nem változik, mindig a maximumot nyújtja, hogy a vendégeknek maradandó emlék legyen az étteremben etöltött idő. |
Kovács Kornél, Floor Manager |
Kornél a középiskolai tanulmányai során találkozott a vendéglátás világával, amibe véletlenül csöppent bele egy barátján keresztül, akinek a szülei egy kis családi éttermet vezettek. Alkalmanként besegített náluk, majd beleszeretett a szakmába, és úgy döntött, hogy egyetem helyett ezt az utat járja végig. Az első években helyi éttermekben dolgozva tanulta meg az alapokat, de nemzetközi színtéren is szerette volna továbbfejleszteni szakmai tudását, így az Egyesült Királyságba költözött. Angliai évei alatt a ranglétra fokait bejárva számos díjnyertes és Michelin csillagos fine dining étteremben állta meg a helyét menedzseri pozíciókban. A legnagyobb szakmai sikerének az Oliver Awards Best Service díjat tartja, amit zsinórban 4 éven keresztül nyert meg a csapatával. A motivációja nem változik, mindig a maximumot nyújtja, hogy a vendégeknek maradandó emlék legyen az étteremben etöltött idő. |
Bitai Gergely, Sommelier | ||
A sommelier olyan mint a történetmesélő: órákig, már-már poétikusan tud egy-egy borról, ízjegyeiről, a mögöttes szőlőről, házasításokról és tulajdonképpen a minőségi borokon keresztül magáról az életről. Bitai Gergő sommelier is hasonlóképp kezdte, miközben minden egyes üveg szemnek láthatatlan, igazi titkokkal teli csepjeit oktatta. A bor és étel tökélességre törekvő fúziója egy esemény, ebben segít Gergő minduntalan vendégeinknek. |
Bitai Gergely, Sommelier |
A sommelier olyan mint a történetmesélő: órákig, már-már poétikusan tud egy-egy borról, ízjegyeiről, a mögöttes szőlőről, házasításokról és tulajdonképpen a minőségi borokon keresztül magáról az életről. Bitai Gergő sommelier is hasonlóképp kezdte, miközben minden egyes üveg szemnek láthatatlan, igazi titkokkal teli csepjeit oktatta. A bor és étel tökélességre törekvő fúziója egy esemény, ebben segít Gergő minduntalan vendégeinknek. |
Sutus Attila, Sommelier | ||
Dolgozott Londonban 3 Michelin csillagos étteremben és sommelier tanulmányait nagy nevű emberek szárnyai alatt különböző iskolákban végezte: WSET (felsőfokú borismeret & spirit diploma), Court of Master Sommelier, Michael Schuster Bordeaux Index, Gerard Basset Master Sommelier (később a világ legjobb sommelier-je). Attilát idézve: “Ezeken az embereken keresztül ismertem meg a világ vezető borszakértőit és a különböző borstílusokat. Úgy gondolom, hogy a Barakának világszínvonalon is a legjobbak között van a helye.” |
Sutus Attila, Sommelier |
Dolgozott Londonban 3 Michelin csillagos étteremben és sommelier tanulmányait nagy nevű emberek szárnyai alatt különböző iskolákban végezte: WSET (felsőfokú borismeret & spirit diploma), Court of Master Sommelier, Michael Schuster Bordeaux Index, Gerard Basset Master Sommelier (később a világ legjobb sommelier-je). Attilát idézve: “Ezeken az embereken keresztül ismertem meg a világ vezető borszakértőit és a különböző borstílusokat. Úgy gondolom, hogy a Barakának világszínvonalon is a legjobbak között van a helye.” |
Pongrácz Gergely, Sommelier | ||
A gasztronómia világában eltöltött 10 év után Geri úgy döntött, hogy a Magyar borok tanulmányozására fordítja figyelmét, így kezdte el sommelier karrierjét. Három évig dolgozott egy borbárban, főleg hazai termékekkel majd idejét érezve a váltásnak a Barakába vezetett útja, ahol a nemzetközi borismeretét is fejleszti a sommelier csapatunk tagjaként. A borok és ételek iránti szenvedélye teszi lehetővé, hogy sikeres legyen a pozícióban. Elismeri, hogy munkájában sok a kihívás, ugyanakkor szereti a sikerét a jól eltalált borpárosításoknak. Szem előtt tartja az aktuális trendeket és elengedhetetlennek tartja a folyamatos fejlődést és ismeretszerzést, legyen szó akár helyi akár külföldi borokról. |
Pongrácz Gergely, Sommelier |
A gasztronómia világában eltöltött 10 év után Geri úgy döntött, hogy a Magyar borok tanulmányozására fordítja figyelmét, így kezdte el sommelier karrierjét. Három évig dolgozott egy borbárban, főleg hazai termékekkel majd idejét érezve a váltásnak a Barakába vezetett útja, ahol a nemzetközi borismeretét is fejleszti a sommelier csapatunk tagjaként. A borok és ételek iránti szenvedélye teszi lehetővé, hogy sikeres legyen a pozícióban. Elismeri, hogy munkájában sok a kihívás, ugyanakkor szereti a sikerét a jól eltalált borpárosításoknak. Szem előtt tartja az aktuális trendeket és elengedhetetlennek tartja a folyamatos fejlődést és ismeretszerzést, legyen szó akár helyi akár külföldi borokról. |
Susán Bertram, Főpincér | ||
Születésem óta a sport és a gasztronómia folyamatosan jelen vannak a mindennapjaimban. Egész gyermekkoromat átkarolva a kézilabda megfogalmazhatatlan, hogy mennyi mindenre tanított meg és most is napról napra az egészet kamatoztatva érzem a fejlődni vágyást szakmámban. Anno játékosként folyamatosan az motivált, hogy mosolyt csaljak a közönség arcára, pincérként is hasonlóan érzem ezt minden szerviz közben. A Baraka egy nemzetközi csapat a város szívében, ambíciózus főnökökkel és tulajdonosokkal, szinte egy családként dolgozunk együtt, gyakran szabadságunkat is közösen töltve. Hálás vagyok apukámnak és anyukámnak, hogy megismertették velem a precizitás és perfektcionizmus fogalmát, ezek segítségével igyekszem a pozíciómhoz méltán mindig 100%-osan reprezentálni éttermünk, egyben séfünk és menedzserünk filozófiáját vendégeinknek. |
Susán Bertram, Főpincér |
Születésem óta a sport és a gasztronómia folyamatosan jelen vannak a mindennapjaimban. Egész gyermekkoromat átkarolva a kézilabda megfogalmazhatatlan, hogy mennyi mindenre tanított meg és most is napról napra az egészet kamatoztatva érzem a fejlődni vágyást szakmámban. Anno játékosként folyamatosan az motivált, hogy mosolyt csaljak a közönség arcára, pincérként is hasonlóan érzem ezt minden szerviz közben. A Baraka egy nemzetközi csapat a város szívében, ambíciózus főnökökkel és tulajdonosokkal, szinte egy családként dolgozunk együtt, gyakran szabadságunkat is közösen töltve. Hálás vagyok apukámnak és anyukámnak, hogy megismertették velem a precizitás és perfektcionizmus fogalmát, ezek segítségével igyekszem a pozíciómhoz méltán mindig 100%-osan reprezentálni éttermünk, egyben séfünk és menedzserünk filozófiáját vendégeinknek. |
Iroda | ||
Novák László, Mester Zsófia |
Iroda |
Novák László, Mester Zsófia |
Konyha | ||
Keve Márton, Besenyei Balázs, Esze Balázs, Kovács Ádám, Missoundou Balázs, Vadász Veronika, Lai Coi Hong |
Konyha |
Keve Márton, Besenyei Balázs, Esze Balázs, Kovács Ádám, Missoundou Balázs, Vadász Veronika, Lai Coi Hong |
Étkező és Bar | ||
Kovács Kornél, Bitai Gergely, Pongrácz Gergely, Susan Bertram, Papp Sándor, Kövér Alexandra, Szüle Picabo, Vass Dóra |
Étkező és Bar |
Kovács Kornél, Bitai Gergely, Pongrácz Gergely, Susan Bertram, Papp Sándor, Kövér Alexandra, Szüle Picabo, Vass Dóra |
Közreműködők | ||
DVM Group / Desig Focus, Fónyad Dóra - architecture / Batár Zsolt - interior photographer / Fekete Antonio - food photographer / Pintér Árpád - photographer |
Közreműködők |
DVM Group / Desig Focus, Fónyad Dóra - architecture / Batár Zsolt - interior photographer / Fekete Antonio - food photographer / Pintér Árpád - photographer |
Csatlakozz hozzánk | ||
We dedicate our daily lives to creating a special experience of fine dining with a warm high quality of service, creativity of dishes and drinks in our beautiful restaurant. We encourage a culture of curiosity, passion, harmony, fun and honesty.
|
Csatlakozz hozzánk |
We dedicate our daily lives to creating a special experience of fine dining with a warm high quality of service, creativity of dishes and drinks in our beautiful restaurant. We encourage a culture of curiosity, passion, harmony, fun and honesty.
|